Banana bread, který stojí za to vyzkoušet

Dneska nevyjde klasický velikonoční post. Nemám sílu, doslova, stát v kuchyni na jedné noze několik hodin a péct ty dobroty, které k Velikonocím patří. Kdo neví, tak více ve članku zde. 

Už nějakou dobu projíždím web Kačí ze Smoothcooking (IG@smoothandcooking, rozhodně stojí za to sledovat) a zkouším. Tato doba mne upevnila do kuchyně daleko více než bych chtěla. Nemluvím ale o lockdownu, ale o tom, že dcerka už nějakou dobu jí stejně jako my. I když máme tu zdravější stranu stravování než je zvykem, daleko více zkoumám a řeším co dávám tomu našemu drobečkovi.Vaření nebyla nikdy moje silná stránka a na tom se snažím teď pracovat. Vždy jsem byla spíše pečení.

Jak podle fotky výše vidíte, nebráním se ani domácím pečeným dobrotám. Vím co do nich dávám a taky jich nesní tolik. I když by teda ráda.

Dneska tu mám pro Vás recept na Banana bread. Naproto úžasný Banana bread. Původní recept včetně popisu příběhu (to mám u Kačí opravdu ráda) najdete tady

Jedinou zásadní změnou je u mne množství cukru. Ten jsem ubrala. Hoooooooodně ubrala. A mám v plánu to zkusit úplně bez cukru a spíše tam střelit ještě jeden banán. Jinak doporučuju se držet postupu, už se mi jednou zdrcl. Viním z toho spěch a smíchání všeho tzv. halabala.

Co tedy budeme potřebovat (v pořadí jak budeme přidávat):
  • 90 g másla pokojové teploty
  • 70 g cukru krupice
  • 2 větší banány
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetku soli
  • 190 ml mléka (dávám i ovesné, bezlaktozové nebo špaldové)
  • kapka vanilkového extraktu (tu většinou ale nedávám)
  • 220 g hladké mouky
Jak na to:

Prvně vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté přidáme vidličkou rozňahňané banány, vejce, kypřící prášek, špetku soli, mléko a vanilkový extrakt. Promícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku.

Tohle je základní postup. Jelikož mám ale ráda tzv. crunch, tudíž nejen hladkou buchtu, ale když tam mám něco křupavého nebo prostě kousky něčeho, tak přidávám ještě další suroviny. Nejraději ořechy (vlašské, ale čím dál častěji zkouším i lískové), jeden nakrájený banán a ráda bych zkusila i nějaká semínka.

Ráda bych tímto přidávala častěji nějaké receptové články. Čím dál častěji nacházím recepty, které mne baví a zkouším, tak budu pečlivější v tom je i zaznamenávat a sdílet. Pro inspiraci, protože té není nikdy dost.

Mějte se krásně a rozhodně tento chlebíček vyzkoušejte. Nebudete litovat.

Zuza

0 0 votes
libil se Vám článek
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments